Muzej Mimara ponovo osvanuo sa porukama "Di si lipa" i "Di si radosti"

Tanjug
Foto: Indeks.hr

ZAGREB - Dan nakon što je u hrvatskom parlamentu sudija Visokog krivičnog suda Ivan Turudić, na prijedlog Vlade premijera Andreja Plenkovića i vladajućeg HDZ, izabran za glavnog državnog tužioca, ispred zagrebačkog muzeja Mimara danas su ponovo, kao i prije sedam dana, osvanule poruke "Di si lipa" i "Di si radosti".

Grafiti su inspirisani porukama objeledanjenim iz prepiske Turudića i nekadašnje državne sekretarke Josipe Rimac, kojoj se sudi za korupciju.

Pre sedam dana grafiti su brzometno prekriveni. 

Iz Mimare su za zagrebačku N1 tv., rekli da oni nisu naručili njihovo uklanjanje , a isti odgovor dobili su, kaže i iz Ministarstva kulture.

Hrvatski portal Indeks se takođe pridružio akciji plasiranja ovih poruka u javnosti pa je proteklih dana u nekoliko navrata u svom logou ime zamijenio sa "Di si radosti".

Grafiti istog sadržaja pojavili su se juče na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, ali i na Gornjem gradu pisalo je "Samo me ti možeš smiriti", što je deo poruke koje je Rimac uputila poslaniku Predragu Štromaru.

Turudić je izabran za šefa DORH-a većinom poslaničkih glasova u parlamentu uprkos protivljenju opozicije, dijela javnosti i predsjednika države Zorana Milanovića koji tvrdi da postoje ozbiljne bezbjednosne prepreke za izbor ovog sudije za glavnog državnog tužioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana