MUP naredio svešteniku SPC da napusti Crnu Goru

Agencije
MUP naredio svešteniku SPC da napusti Crnu Goru

Podgorica - MUP Crne Gore donio je rješenje da sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Aleksandar Papić, koji je na službi u Herceg Novom od 2003. godine, odmah napusti teritoriju te države, jer, kako su obrazložili, njegov boravak predstavlja prijetnju za bezbjednost Crne Gore, prenose agencije.

Na odluku MUP-a, paroh Papić je podnio žalbu Upravnom sudu Crne Gore, koji je naložio da se rješenje o protjerivanju stopira do okončanja sudskog postupka pokrenutog pred nadležnim institucijama.

- Već više od godinu traje moja borba sa MUP-om Crne Gore i na kraju su donijeli odluku da me protjeraju. MUP se u odluci poziva na rješenje Agencije za nacionalnu bezbjednost da sam opasan po bezbjednost Crne Gore i da nemam šta da tražim na ovoj teritoriji - kazao je Papić.

On je rekao da njegova prava nisu ispoštovana, jer ga niko nije kontaktirao, niti uzeo izjavu u vezi s tim tvrdnjama ANB-a.

- U međuvremenu sam uzeo ličnu kartu za strance i na osnovu nje dobio stalni boravak u Herceg Novom. Međutim, dvije nedjelje kasnije, bez mog saslušanja, u MUP-u su prepisali prethodno rješenje, oduzeli mi ličnu kartu za strance i naredili da napustim Crnu Goru, u koju, prema rješenju MUP-a, ne mogu ući u narednih šest mjeseci - naveo je Papić.

Kako je dodao, očekuje od nadležnih državnih organa da mu saopšte šta je učinio pa je, prema ocjeni ANB, postao prijetnja za bezbjednost Crne Gore.

MUP Crne Gore nedavno je, po četvrti put, donio rješenje kojim se podgoričkom protojereju Veliboru Džomiću odbija zahtjev za privremeni boravak u Crnoj Gori, takođe se pozivajući na mišljenje ANB, kojim je sveštenik SPC okvalifikovan da, navodno, ugrožava nacionalnu bezbjednost države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana