MUP Crne Gore: Kiša ugasila skoro sve požare, ali požarna sezona nije prošla

Tanjug
Foto: Telegraf

PODGORICA- Kiša koja je jutros pala ugasila je skoro sve požare na teritoriji Crne Gore, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje napominjući da zbog predstojećih visokih temperatura požarna sezona još nije prošla.

Kako su kazali, protekli dani su pokazali da je sistem zaštite i spašavanja fukcionisao u punom kapacitetu, organizivano, odgovorno i profesionalno, a Direktorat za zaštitu i spašavanje koordinirao je brojne aktivnosti koje su za rezultat imale brz i efikasan odgovor na svim opožarenim područjima, prenosi CdM.

“Činjenica da nismo imali stradalih lica, izgorjelih stambenih objekata, oštećenu saobraćajnu i drugu infrastrukturu, daje nam za pravo da kažemo da je sistem zaštite i spašavanja bio na visini zadatka u borbi sa vatrenom stihijom prethodnih dana”, navode iz MUP-a.

Ističu da borba nije bila ni laka ni jednostavna, naprotiv na momente je bila i kritična i dramatična.

“Ipak, herojskom borbom vatrogasaca spasilaca, kojima i ovom prilikom čestitamo na iskazanoj hrabrosti i profesionalnisti, uspjeli smo da sačuvamo sve ugrožene objekte i druga materijalna dobra naših građana. Nažalost, stradao je jedan dIo eko sistema, ali bez obzira na želju, odlučnost i spremnost bili smo nemoćni. Verujemo da pričinjena šteta nije velika jer je najčešće gorjela trava, sitno rastinje i šumski korov”, kažu iz MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana