Mugoša: Crna Gora je u velikoj institucionalnoj krizi

Tanjug
Foto: gradski.me

PODGORICA - Poslanik opozicione Socijaldemokratske (SD) Boris Mugoša izjavio je da ova stranka i sada više teži izborima kao najdemokratskijem vidu za izlazak iz političke krize, ali su, kaže, uvijek spremni da razgovaraju i o potencijalno drugim modelitetima da bi vidjeli da li postoji mogućnost da se period do izbora prebrodi na adekvatniji način.

Crna Gora se nalazi u velikoj institucionalnoj krizi, kaže Mugoša i dodaje da je pitanje da li bi izbori bilo šta promijenili u formiranju nove vlade.

"Vjerovatno bi se izgubilo tri, četiri mjeseca na izbore i pregovore, a stagniramo na putu EU integracija. Svi modeli su na stolu, a ozbiljni politilki subjekti bi trebalo da razmatraju sve opcije", naveo je Mugoša gostujući u emisiji Link Radija Crna Gora.

On je potvrdio da je bilo neformalnih kontakata sa liderom pokreta URA Dritanom Abazovićem o formiranju nove vlade, ali je dodao da SD još nema koncept te manjinske vlade.

"Mi još nemamo koncept te manjinske vlade, rekli smo da na slijepo nećemo podržavati bilo šta. Manjinska vlada je jedan od modela", kazao je, između ostalog, Mugoša.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana