Može i drugačije: Makedonci zahvalni Srbiji za pomoć u gašenju požara

Srna
Može i drugačije: Makedonci zahvalni Srbiji za pomoć u gašenju požara

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Pančo Toškovski zahvalio je Srbiji za pomoć Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije u saniranju šumskih požara koji su u julu izbili na području opština Negotino, Konče i Štip.

Podsjećamo, istu pomoć Srbija je ponudila i BiH ali ista nije realizovana zbog protivljenja političara iz Federacije BiH.

Toškovski je na sastanku sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem rekao da je Sjeverna Makedonija opredijeljena za uspostavljanje projekta razmjene policijskih službenika dvije zemlje, prije svega u turističkim oblastima, kao i za uspostavljanje zajedničkog graničnog portala Srbije i Sjeverne Makedonije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučević je ocijenio da se saradnja dvije zemlje zasniva na tradicionalno prijateljskim vezama dva naroda i dobrosusjedskim odnosima, dodajući da je Srbija opredijeljena za njegovanje partnerskih veza sa Sjevernom Makedonijom i pružanje podrške po pitanju evropskih integracija i regionalne saradnje.

Kada je riječ o situaciji u regionu, Vučević je izrazio negodovanje zbog odluke Skoplja da bude kosponzor rezolucije o Srebrenici u UN, naglašavajući da to, kao i usvajanje te rezolucije ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu i njegovoj čvršćoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana