Mnoštvo vjernika na slavi Hrama u Šibeniku

Srna
Foto: srna

ŠIBENIK - Njegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Nikodim služio je na Spasovdan Svetu arhijerejsku liturgiju povodom slave Hrama Svetog Spasa u Šibeniku i poručio da su hrišćani dužni da se sa radošću okupljaju u hramovima.

Čestitajući hramovnu slavu, vladika Nikodim je poručio da treba imati ljubavi za bližnje, saopšteno je iz Eparhije dalmatinske.

"Nema veće ljubavi na koju možemo da se ugledamo, od Boga koji nas voli i zato uvek treba da imamo ljubavi za svoje bližnje, jer je to osnovni preduslov za učešće u Svetim tajnama i samo tako možemo biti istinski nasljednici i djeca svjetlosti", naglasio je episkop dalmatinski.

On je zahvalio svima koji su uveličali hramovnu slavu u Šibeniku, a posebno Marku Jeliću, koji uvijek iskazuje brigu prema srpskoj zajednici. Iz Eparhije su istakli da se mnoštvo vjernika iz Šibenika i okoline okupilo na ovom svetom mjestu u radosnom sabranju, a uz njih su ovoj svečanoj prigodi prisustovali i šibensko-kninski župan Marko Jelić i dožupan Ognjen Vukmirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana