Mladiću sa protesta ispred HDZ-a 30 dana zatvora

Tanjug
Mladiću sa protesta ispred HDZ-a 30 dana zatvora

ZAGREB, 13. septembra (Tanjug) - Maloljetnik koji je u subotu na velikom opozicionom protestu ispred sjedišta HDZ zatečen sa dva molotovljeva koktela, nožem i improvizovanim hladnim oružjem, dobio je 30 dana istražnog zatvora, a navodno je riječ o sledbeniku, kako se navodi, ekstremiste Marka Franciškovića, koji je u zatvoru zbog sumnje na podsticanje na terorizam.

Advokat Zvonimir Hodak, branilac Franciškovića, tvrdi da je sve namješteno i da nema dokaza o povezanosti ovog mladića sa njegovim klijentom.

"Za godinu dana koliko je (Francišković) u pritvoru, skoro godinu dana, nijedan dokaz nije iznijet da je podsticao na terorizam. Odjednom su se bacili na jednog klinca. Mislim da to nije pravno relevantan svedok, da je trebalo smisliti nešto bolje", rekao je Hodak u razgovoru za hrvatski RTL.

Francišković je u Remetincu od novembra prošle godine, a u petak bi trebalo da bude doneta odluka da li će tamo ostati. Govoreći o svom klijentu, Hodak kaže:

"Otac petero dece, intelektualac. Koji terorizam? Od terorizma nema niti ''t''. Oni u pritvoru su vrlo korektni s njim. On je ovog trenutka u sobi s Nadanom Vidoševićem, njih dvojica su sami u sobi, imaju televizor...".

Sudski vještak za oružje Dubravko Gvozdenović smatra da je uhapšeni mladić indirektno izmanipulisan i da, kako kaže, "sasvim sigurno iza toga stoji određena politička agenda". "Sasvim jasno da bilo koja prijetnja potencijalno opasnim predmetima mora biti ozbiljno shvaćena", kazao je Gvozdanić za RTL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana