Mitropolit obišao ruševine konaka kod Ulcinja

Srna
Mitropolit obišao ruševine konaka kod Ulcinja

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije obišao je danas ruševine konaka Manastira Svetoga Vasilija Ostroškoga kod Ulcinja za koji je rekao da zbog zločina koji je tu počinjen dobija svjetski značaj i da će biti obnovljen.

Mitropolit je istakao da je cijeli svijet zbog ovog zločina čuo i za manastir i za pravoslavne žitelje u Ulcinju, tako da ova svetinja dobija svjetski značaj i da će se ako Bog da obnoviti.

On je ocijenio da se nigdje u svijetu ne događa ono što se ovdje događa, da vlast pošalje protivterorističke jedinice na četiri monahinje i da prijete protjerivanjem ulcinjskog paroha Siniše Smiljića i drugih sveštenika.

“Ne mogu da shvatim da su to razumni ljudi. Dozvolili su da njima zavlada takav duh koji ruši temelje, biće, moral, prošlost i budućnost Crne Gore. To je satanski du”, rekao je vladika.

On je podsjetio na stotine porušenih hramova, koje su okupatori srušili na ovim prostorima, naročito u 16. vijeku i poslije toga, te dodao kako je na ovom mjestu bio manastir i da su prilikom kopanja temelja pronađeni njegovi ostaci.

Mitropolit je izrazio nadu da će Bog urazumiti sadašnju crnogorsku vlast da ne ostave spomen na sebe kao na rušitelje, nego kao na graditelje i obnovitelje duše i morala i svetinja Crne Gore, te dodao da očekuju dozvolu za gradnju svih srušenih svetinja.

“Jedni su ubice, a drugi su ubijani na pravdu Boga, jedni su rušitelji, a drugi su oni koji obnavljaju ono što su oni porušili”, istakao je vladika koji je danas služio na Velikom Pijesku kod Bara povodom hramovske slave Crkve Svih svetih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana