Mitropolit Amfilohije sutra na litiji u Nikšiću

Srna
Mitropolit Amfilohije sutra na litiji u Nikšiću

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služiće sutra u Nikšiću moleban u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, a potom predvoditi molitvenu litiju.

Vladika Amfilohije služiće moleban Bogorodici u 18.00 časova, najavljeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Crnoj Gori.

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Jonikije služiće u 9.00 časova Svetu arhijerejsku liturgiju u Šavniku, a nakon toga predvodiće litiju.

Liturgiju u Đurđevim stupovima služiće u 9.00 časova protojerej-stavrofor Miloš Vesin iz Čikaga, a poslije podne predvoditi litiju i nakon nje u manastiru služiti moleban.

Protojerej-stavrofor Boris Brajović predvodiće litiju od Crkve Svete Trojice do Crkve Svete Petke u Budvi. Litiji prethodi moleban za očuvanje svetinja u Hramu Svete Trojice u 18.00 časova.

Moleban Presvetoj Bogorodici biće služen u Crkvi Svetog Nikole sa početkom u 18.00 časova. Nakon molebna gradom će proći litija, a iz Srpske pravoslavne crkvene opštine kotorske pozivaju vjernike da dođu u što većem broju.

Sutra će biti održane i litije koje iz manjih okolnih mjesta kreću ka većim gradovima, pa će tako krenuti i litija od manastira Ostrog do Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

U 13.30 časova biće priređen kulturno-umjetnički program povodom godišnjice upokojenja srpskog vojvode Marka Miljanova na Medunu, kod Markovog muzeja, a u 15.00 časova kreće litija prema sabornom hramu u Podgorici.

Iz sela Kruse, gdje je 1796. godine bila čuvena bitka na Krusima nakon koje je Crna Gora stekla slobodu od Turaka, za sutra u 16.00 časova je najavljena molitvena litija ka Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana