Mitropolija: Vlada pokazala namjeru da odnose sa SPC uredi na kvalitetan način

Srna
Mitropolija: Vlada pokazala namjeru da odnose sa SPC uredi na kvalitetan način

PODGORICA- Crnogorskom društvu služi na čast što izvršna vlast Crne Gore u posljednjih godinu i po dana, za razliku od perioda prije toga, ne podržava i ne ohrabruje negativnu politiku i neprijateljsko nastrojenje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/, saopštila je danas Mitropolija crnogorsko-primorska.

"Odluku Vlade Crne Gore o Temeljnom ugovoru posmatramo upravo na taj način. Kao namjeru da se odnosi između Crkve i države urede na kvalitetan način i da se pitanje dosadašnje diskriminacije i neravnopravnosti SPC pravedno riješi", navodi se u saopštenju.

Iz Mitropolije SPC su naveli da svima koji učestvuju u tom časnom poslu, bez obzira da li to čine kao vjernici ili kao osobe privržene modernim načelima demokratije i vjerskih prava i sloboda, žele puni uspjeh.

"Iskreno se nadamo da će odoljeti svim pritiscima i da će istrajati do kraja, ne u inat bilo kome, nego za dobro našega društva i radi stvaranja zaloga sveopšteg napretka Crne Gore", navela je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Nakon što je Vlada Crne Gore u petak usvojila Temeljni ugovor sa SPC, Predsjedništvo Demokratske partije socijalista danas je donijelo odluku da uskrati podršku Vladi Dritana Abazovića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana