Misteriozna smrt: Splitski menadžer ubijen šest dana poslije nestanka

Agencije
Misteriozna smrt: Splitski menadžer ubijen šest dana poslije nestanka

Split - Hrvatski istražitelji i dalje pokušavaju složiti mozaik oko posljednjih dana pokojnog Baslerovog menadžera Željka Domljanovića (42), a najveća je enigma gdje se nalazio od 21. februara, kada je prijavljen njegov nestanak, pa do 27. februara, što je službeno ustanovljen datum smrti, prenose agencije.

Domljanovićevo tijelo pronađeno je 1. marta u njegovoj “škodi fabiji”, u moru kod trajektnog pristaništa Žigljen na otoku Pagu.

Obdukcijom je ustanovljeno da je tijelo u moru bilo tri dana te je službenim datumom smrti utvrđen 27. februar.

To stvara vremensku rupu od punih šest dana te se ne može sa sigurnošću reći gdje se Domljanović nalazio prije nego što je, kako se nagađa, ubijen.

Kada je tijelo pronađeno, ličko-senjska policija saopštila je da na njemu nema tragova nasilja, ali obdukcija je pokazala da je Domljanović preminuo zbog jednog snažnog udarca u glavu s desne strane, iznad sljepoočnice.

Na tijelu, osim jedne manje ogrebotine na potiljku, nisu pronađeni drugi tragovi koji bi mogli poslužiti istražiteljima.

Položaj tijela je ukazivao na to da Domljanović nije ubijen prije pada u more, ali se nije ni utopio, jer u plućima nije pronađena voda.

Kako je teško da bi takve povrede glave nastale prilikom udarca o, recimo, špferšajbnu prilikom pada automobila u more, jer su s desne strane, a tijelo je bilo vezano pojasom, počelo se sumnjati da je Domljanović žrtva ubistva.

Uz to, mnogo je sumnjivih činjenica koje na prvi pogled nemaju smisla.

Za početak, Domljanovićevi kolege i porodica znali su da mu je automobil tog dana “na rezervi” s benzinom.

Prema evidencijama benzinskih pumpi, Domljanović nije uočen ni na jednoj, a nema ni traga o plaćanju benzina kreditnom karticom.

Postavlja se pitanje kako je uspio preći nekoliko stotina kilometara od Splita do Paga bez goriva.

Još je jedna nelogičnost u mjestu pronalaska.

Pokojni menadžer nije imao nikakve veze s otokom Pagom, slobodne trenutke često je provodio na Korčuli, na kojoj su ga bezuspješno tražili i policajci.

Zanimljivo je i da je automobil u trenutku pada u more bio ugašen, a da u blizini nema nizbrdica, pa je pitanje da li je neko “pomogao” automobilu da se surva u more kod pristaništa.

Sva su vrata i prozori bili zatvoreni, osim gepeka koji je bio otvoren.

U pepeljari su bile dvije SIM kartice i mobilni telefon rastavljen od baterije, što objašnjava zašto signal uređaja nije lociran, a nađena je i jedna kartica za telefonsku govornicu.

Stvar dodatno otežava činjenica da su tijelo i automobil proveli najmanje dva dana u moru, zbog čega je možda uništen dio vrijednih materijalnih tragova.

Tokom prve obdukcije vještak Ana Krvavica nije izuzela uzorke za toksikološku analizu pa je porodica zatražila da se učini još jedna obdukcija koju je napravio Antonio Alujević iz KBC-a Split na dan sahrane, 6. marta.

Nalazi te obdukcije još nisu poznati.

Postavlja se i pitanje motiva.

Prema iskazima porodice, prijatelja i kolega, pokojni Domljanović bio je nekonfliktna osoba koja nije imala neprijatelja.

Splitom se govorilo o njegovim kockarskim dugovima, ali teško da bi to mogao biti motiv s obzirom na to da je “kockao” uglavnom preko interneta, i to s manjim iznosima.

Nije se žalio na druge probleme.

Prema pisanju splitskog dnevnika “Slobodna Dalmacija”, neimenovani ribolovac primijetio je automobil u moru te srijede, 27. februara, na dan Domljanovićeve smrti.

Obavijestio je posadu trajekta i osoblje kioska za prodaju karata, ali niko nije ništa učinio.

- Pogledao je s visine i rekao da je to bicikl. To me razočaralo – rekao je on.

Da su tijelo i automobil izvučeni istog dana, šanse za kvalitetnije izuzimanje tragova bile bi značajno bolje, a samim time i istraga bi mogla brže doći do važnih informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana