Ministri u šoku, Plenković ranije tražio plan bezbjednosti

Srna
Ministri u šoku, Plenković ranije tražio plan bezbjednosti

ZAGREB - Ministri branitelja i zdravlja Hrvatske Tomo Medved i Vili Beroš šokirani su jutrošnjom pucnjavom ispred zgrade hrvatske Vlade, a tamošnji mediji podsjećaju na izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je nedavno od ministra policije Davora Božinovića tražio da MUP sačini plan obezbjeđenja vladinog objekta.

Plenković je to tražio prije mjesec, kada je evroposlanik Živog zida Ivan Velibor Sinčić ispred vladine zgrade dovezao kamion pun lubenica.

Plenković je tada, obraćajući se Božinoviću, rekao da je umjesto lubenica moglo biti i nešto drugo.

Sinčić je dvije sedmice kasnije ponovio sličan performans i ispred Vlade istovario kamion soli, a da ga u tome niko nije spriječio.

Jutrošnji događaj, kada je ispred zgrade vlade ranjen policajac iz vatrenog oružja, a kako se tvrdi u pitanju je izgleda bio "kalašnjikov", prema izvještajima hrvatskih medija, ostavio je u šoku dvojicu ministara koji su gotovo u trenutku zatekli na licu mjesta.

Potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved, kažu mediji, bio je "vidno šokiran", a novinarima je rekao da se čakaju informacije policije o događaju.

Ministar zdravstva Vili Beroš bio je u automobilu na Markovu trgu u trenutku kada je vozilo Hitne pomoći odvozilo policajca u bolnicu.

On je rekao da u prvi mah nije shvatio o čemu se radi i da je mislio da je čovjeku pozlilo. Nije, kazao je, mogao ni da zamisli da je ispred zgrade Vlade upucan policajac.

Ranjeni policajac je prevezen u bolnicu, a prema izjavi ljekara njegovo stanje je stabilno, uprkos više zadobijenih prostrijelnih rana.

Napadač na policajca koji je pobjegao sa lica mjesta ubrzo je pronađen mrtav, a policija tvrdi da je izvršio samoubistvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana