Ministarstvo pravde Grčke odobrilo izručenje Predraga Jovovića

Dan
Ministarstvo pravde Grčke odobrilo izručenje Predraga Jovovića

Podgorica - Ministarstvo pravde Grčke odobrilo je izručenje Nikšićanina Predraga Jovovića (47) koga su crnogorski pravosudni organi potraživali zbog izvršenja presude kojom je osuđen na 13 godina zatvora, prenosi podgorički list “Dan”.

Odlukom Višeg suda u Podgorici Jovović je osuđen na trinaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Dragana Kadića u Nikšiću.

On se na potjernici podgoričkog Interpola nalazi od 2004. godine.

– Prema presudi, Predrag Jovović je 19. aprila 1995. godine, u ulici Pete proleterske u Nikšiću, nakon kraće prepirke lišio života D. K., tako što je u njegovom pravcu ispalio jedan hitac iz revolvera nepoznate marke. Hitac je pogodio Kadića u predjelu glave i on je od zadobijene povrede preminuo. Jovović je bio u bjekstvu, a prema informacijama koje posjedujemo, on se krio u više zemalja i od tada su preduzimane opsežne i intenzivne aktivnosti radi njegovog pronalaska – saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Jovović je uhapšen krajem juna ove godine na aerodromu u Atini kada je, kako je rečeno, prilikom policijske kontrole na uvid dao falsifikovana rumunska dokumenta.

– Na inicijativu Interpola Podgorica u međunarodnu potragu za Jovovićem bili su uključeni nadležni organi zemalja u regionu, kao i veliki broj zemalja članica Interpola sa drugih kontinenata, a posebno je intenzivna i iscrpna saradnja realizovana sa nadležnim službama Grčke, Kipra i Srbije – saopštila je crnogorska policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana