Ministarstvo održivog razvoja: Srušeni objekat kod Ulcinja bio "Nelegalan"

GS
Ministarstvo održivog razvoja: Srušeni objekat kod Ulcinja bio "Nelegalan"

PODGORICA - Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je u ulcinjskom naselju Zoganje srušen "nelegalno građeni objekat koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka".

U saopštenju je ocijenjeno da je "nelegalno izgrađen objekat površine više od stotinu metara kvadratnih predstavljao eklatantnu devastaciju prostora".

"Objekat je građen suprotno zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata", rekli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U saopštenju se ističe da je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja je izvodila nedozvoljene radove, rješenjem zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.

"Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, doneseno je, shodno ovlaštenjima urbanističko-građevinskog inspektora, rješenje o rušenju nelegalnog objekta, čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma", navodi se u saopštenju.

Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros rušenje konaka u novom Manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mjestu Zoganje, na Briskoj gori

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana