Ministar pravosuđa Hrvatske najavio mjere protiv "zlovoljnog" sudije sa Krka

Tanjug
Ministar pravosuđa Hrvatske najavio mjere protiv "zlovoljnog" sudije sa Krka

ZAGREB - Nakon informacije da je sudija sa Krka Anton Hlače odložio ročište jer je, kako je naveo u obrazloženju, "zlovoljan" zbog isplaćene zarade, oglasili su se predsednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić i ministar hrvatskog pravosuđa i uprave Ivan Malenica, koji je o ovom slučaju zatražio izjašnjavanje predsednika Županijskog suda u Rijeci.

Ministar Malenica će pošto primi izjavu, ukolliko izostane reakcija nadležnih sudova, preduzeti mere u skladu sa svojim ovlašćenjima i na osnovu Zakona o sudovima, saopšteno je iz Ministarstva pravosuđa.

Predsednik Vrhovnog suda Dobronić je u izjavi za zagrebačku N1 tv rekao da je odmah po saznanju pokrenut postupak provere činjenica.

"Nakon toga ćemo o odluci obavestio javnost na kraju radnog dana ili najkasnije u ponedeljak", rekao je Dobronić.

Sudija Hlače je, naime, ročište zakazano za 19. april odložio za nekoliko meseci pošto je ga je oneraspoložila platna lista.

 Sudija Hlače je doneo rešenje u kojem je, između ostalog, naveo da ga je “zlovolja spopala nakon što je dobio platnu listu” i da je zato odlučio da predstojeće ročište odloži za novembar.

 Dodao je i da je zbog "stanja zlovolje raspravno nesposoban", ali se nada da će Ministarstvo pravosuđa i uprave u nadolazećem razdoblju postupiti u skladu sa zahtevima sudija donesenima na Zboru Udruženja hrvatskih sudija održanom u Dubrovniku 31. marta ove godine

  “Time će se otkloniti raspravna nesposobnost uredujućeg sudije", naveo je sudija Hlače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana