Milošu Maroviću pritvor do 30 dana

Srna
Milošu Maroviću pritvor do 30 dana

Podgorica - Istražni sudija podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana Milošu Maroviću, sinu predsjednika Političkog savjeta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Miloš Marović je oko 17.30 minuta iz privatne bolnice "Kodra" dovezen na slušanje u podgorički Viši sud. Saslušanje je trajalo oko sat nakon čega je Marović vraćen u bolnicu.

Specijalno tužilaštvo prije mjesec izdalo je nalog za hapšenje Marovića, koji se sumnjiči da je sa još osam osoba za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje 26.000 kvadrata neurbanizovanog placa u Budvi.

Marovićev branilac, advokat Vladan Bojić ranije je obavijestio glavnog specijalnog tužioca da je njegov klijent na liječenju u Beogradu.

Status svjedoka saradnika u ovom slučaju dobili su predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marovićev kum Marko Vujović.

Prema stavu Tužilaštva, šteta za opštinski budžet nastala je 2008. godine kada je donijeta odluka da se NVO AMD Budva proda neurbanizjovano zemljište u Prijevoru. Šteta za opštinu je 1.400.000 evra.

Plac u Prijevoru iznad Jaza, prodat na licitaciji po niskoj cijeni, a zanemarena je preporuka državne vlasti da se ne prodaje neurbanizovano zemljište već da se investitor uputi na urbanizovane parcele sa preciznom namjenom na kojoj može da se gradi.

NVO AMD Budva je 2008. godine kod opštine inicirala prodaju parcele u Prijevoru. Prethodno je opštinska komisija, na čijem je čelu bila Mirjana Marović, procijenila vrijednost metra kvadratnog na 45 evra. Ovaj posao je sklopljen za vrijeme predsjedničkog mandata Rajka Kuljače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana