Milošević: Umjesto empatije čuli smo jedan grozan komentar

Tanjug
Foto: Agencije

ZAGREB - Umjesto empatije i poruka ohrabrenja koje bi trebalo očekivati od institucije predsjednika Republike, hrvatska javnost je čula jedan "grozan komentar", izjavio je danas potpredsjednik vlade iz reda srpske manjine Boris Milošević.

Milošević je to rekao na kraju današnje prezentacije plana izgradnje zamjenskih porodičnih kuća i više stambenih zgrada na području pogođenom zemljotresima, upitan da komentariše izjave predsjednika Zorana Milanovića o genocidu i ubijenoj srpskoj porodici Zec prije 30 godina u Zagrebu.

Sa njim je na konferenciji bio i potpredsjednik vlade Tomo Medved i obojica su, kako prenosi zagrebački Jutarnji list, rekli da zbog važnosti današnje teme ne žele da komentarišu retoriku predsjednika Milanovića.

Na insistiranje novinara da komentarišu izjavu Milanovića da postoje različite vrste genocida i da da su preživjeli članovi pobijene porodice Zec dobili odštetu od države, uz pitanje "što još treba", Milošević je rekao: "Svakako da smo, umjesto empatije i poruke ohrabrenja koju zapravo treba očekivati od jedne institucije kao što je predsjednik, čuli jedan grozan komentar. I na tome bih se zaustavio".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana