Milorad Marković novi vrhovni državni tužilac Crne Gore

SRNA
Foto: Skupština Crne Gore

PODGORICA - Poslanici Skupštine Crne Gore izabrali su večeras Milorada Markovića za vrhovnog državnog tužioca.

Za Markovića je glasao 61 poslanik. Osim partija parlamentarne većine, tokom skupštinske rasprave podršku su mu najavili i Građanski pokret URA, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka.

Poslanik Pokreta "Evropa sad" Vasilije Čarapić rekao je da Marković nema mrlje u karijeri i da su impresionirani planom koji im je dostavio.

"Niko za njega ne može da kaže da je bio nečiji, radi se o nezavisnom čovjeku koji je pokazao da može da trpi pritiske koji dolaze i sa strane", rekao je Čarapić.

Poslanik Nove srpske demokratije Slaven Radunović rekao je da Marković nije dio sistema koji je pokazao ogromne slabosti u prethodnih nekoliko decenija.

On je naveo da novi vrhovni državni tužilac ima tri zadatka - da se bori protiv kriminala i korupcije, da istraži ratne zločine i da se bavi problemima u svojoj organizaciji, koja je zbiljno zatrovana kriminalom.

Kandidati za vrhovnog državnog tužioca bile su i Maja Jovanović i Sana Mugoša. Za Mugošu je glasalo 13 poslanika, a Jovanovićeva nije dobila nijedan glas. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana