Milatović:Konsultovaću se sa policijom i brzo odlučiti o inauguraciji

Tanjug
Milatović:Konsultovaću se sa policijom i brzo odlučiti o inauguraciji

PODGORICA - Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će se o mjestu održavanja njegove inauguracije konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i da će odluka biti donijeta narednih dana.

Milatović je, na konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Švedske Tobiasom Bilstremom, juče kazao da želi da nakon velike pobjede na izborima, Crna Gora dobije mirnu inauguraciju kakva, dodaje on, i dolikuje toj pobedi, prenio je RTCG.

-Ja ću se dodatno konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i ta odluka će biti donijeta ubrzo, narednih dana - kazao je Milatović novinarima u Vili Gorica.

Podsjetio je da je Ustavom propisano da se inauguracija dešava polaganjem zakletve pred poslanicima.

-Moj cilj je da taj dan bude svečan čin, dan pomirenja i da pošaljemo poruku jedne jednakije Crne Gore - naveo je Milatović.

Kazao je i da Pokret Evropa sad još uvijek nije donio odluku da li će na vanrednim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji.

Političku snagu su kako kaže, pokazali na lokalnim i predsjedničkim izborima.

-Pokazali smo da imamo važnu političku ulogu u Crnoj Gori. Cilj nastupa na parlamentarnim izborima je taj da Crna Gora dobije stabilnu vladu koja će biti reformska i evropska koja će meni kao predsjedniku pomagati na putu ka EU i odluka će biti donesena u tom smijeru - zaključio je Milatović.

Milatović je rekao da je prioritet u međunarodnoj politici učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

-Ali zasigurno da je Otvoreni Balkan puno bolje rješenje nego zatvoreni Balkan na putu ka našem punopravnom članstvu u EU - zaključio je Milatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana