Milatović: Vlast u Podgorici sa DF, Demokratama i pokretom URA

Tanjug
Foto: Printskrin

PODGORICA- Pokret Evropa sad u Podgorici može da formira vlast sa Demokratskim frontom i Demokratama, kaže nosilac liste ovog pokreta Jakov Milatović i dodaje da je stava da treba na pregovore pozvati i Građanski pokret URA Dritana Abazovića.

Milatović za podgorički Dan kaže da ruku treba pružiti svakome ko je shvatio da je pogriješio.

Na izborima u nedjelju od 143.523 birača glasalo je njih 99.553. Pojedinačno, najveći broj glasova otišao je koaliciji okupljenoj oko DPS Mila Đukanovića sa osvojenih 24 mandata što je značajan pad u odnosu na 2018. godinu kada su imali 36 odbornika. Evropa sad, pokret formiran prije četiri mjeseca i ovo mu je prvo političko pojavljivanje, osvojio je 21.388 glasova ili 13 mandata.

Koalicija Demokratski front sa nosiocem liste Jelenom Borovinić Bojović, bivšom ministarkom zdravlja, imao je 17.953 glasova odnosno 11 mandata, što je porast u odnosu na prošle izbore kada su imali pet mandata. Lista Demokrata- Ujedinjena Crna Gora -Demosa osvojila je 10.628 odnosno šest mandata, što je značajn pad jer su u ovom sazivu imali 13 mandata.

URA na čelu sa Lukom Rakčevićem osvojila je 6.265 glasova ili četiri mandata što je isti broj kao u sadašnjem sazivu.

Tri stranke nisu prošle cenzus i to SNP koji je osvojio 2. 719 glasova, Preokret Srđana Perića koji je osvojio 1.807 glasova i Svetosavska srpska lista koja je osvojila 220 glasova.

"Mislim da u posljednih mjesec-dva postupci URA idu u kontekstu otklona njihove greške i saradnje sa DPS-om, tako da su se i pomalo oprali od nečega što su uradili, a što nije bilo racionalno. Kako će to na kraju sve izgledati, ja ne mogu da preciziram. U kontaktu sam sa svima konstituentima i u tim pregovorima donosim dozu dobre volje i mislim da je to dobar polazni osnov. Mi ćemo uskoro kao budući konstituent buduće vlasti pozvati ostale na pregovore tako da ja očekujem da oni uskoro počnu", rekao je Milatović.

Milatović navodi da će im nakon formiranja vlasti, akcenat biti da preispitaju poslove prethodne vlasti.

"Od nas građani očekuju da preispitamo ovo što je do sada urađeno, pogotovo u posljednjem šestomjesečnom nelegitimnom mandatu, ali i istovremeno da odmah počnemo sa realizaciom svih stvari o kojima smo pričali u kampanji. Pred nama su četiri godine i želim da kada se osvrnemo nakon tog perioda, Podgorica izgleda kvalitetnija za život građana", rekao je Milatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana