Milatović u čast patrijarha Porfirija priređuje ručak u Vili Gorica

Tanjug
Milatović u čast patrijarha Porfirija priređuje ručak u Vili Gorica

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prirediće danas u Vili Gorica svečani ručak u čast patrijarha srpskog Porfirija, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ručku će prisustvovati mitropolit crnogorsko- primorski Joanikije i episkop budimljansko- nikšićki Metodije, a pozvani su i predstavnici ostalih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Na ručak su pozvani i najviši zvaničnici Vlade i Skupštine, mandatar za sastav nove Vlade, predstavnici Glavnog Grada, kao i predstavnici akademske i kulturne zajednice, navodi se u saopštenju.

Patrijarh srpski Porfirije doputovaće danas u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori povodom obilježavanja 10. godišnjice od osveštanja Sabornog hrama, dočeka moštiju Svetog Spiridona i osveštanja kamena temeljca crkve Svetog Save, kao i temelja Pravoslavne gimnazije “Sveti Sava”, čija izgradnja je počela u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Saborni hram Vaskrsenja Hristovog u Podgorici građen je punih 20 godina. Njegova gradnja je, posle dugih usaglašavanja i dobijanja odobrenja od nadležnih vlasti, sa blagoslovom mitropolita Amfilohija, počela 1993. godine.

Idejno rješenje hrama, po blagoslovu mitropolita Amfilohija, uradio je blaženopočivši arhitekta dr Predrag Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana