Milatović rekao da li će Crna Gora povući priznanje Kosova

GS
Milatović rekao da li će Crna Gora povući priznanje Kosova

PODGORICA - Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, na pitanje da li će nakon njegove pobjede na izborima odluka o priznavanju nezavisnosti samoproglašenog Kosova od strane Crne Gore biti povučena, rekao je da je ona jasna.

​ -Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna. Podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude jedan dobar susjed, koji će negdje promovisati dobrosusjedske odnose - rekao je Milatović u intervjuu za Nova.rs.

Milatović, koji je koji je pobijedio dosadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na izborima u nedjelju rekao je da je to  bio istorijski dan za Crnu Goru.

-Pobijeđen je jedan trodecenijski režim, koji je simbolizovao podjele, koji je simbolizovao zarobljenu državu, institucije zarobljene od kriminala i korupcije i jedno ekonomsko razaranje, naše privrede. Prvi korak u ozdravljenju, pobjedom nad Đukanovićem, u nedjelju je već napravljen. Više od 70 odsto građana je izašlo, ja sam dobio skoro 60 odsto, tako da je pobjeda bila velika i uvjerljiva. Ipak, izazovi su veliki. Trebaju se zasukati rukavi. Nadam se da nakon parlamentarnih izbora, sa novom vladom i sa mnom na poziciji predsjednika, da će stvari da krenu nabolje - kazao je novi predsjednik Crne Gore.

Milatović je dodao i da nema “čarobne štapiće”, te da je vrlo realan i će u narednom periodu biti potreban rad, fokus i pomirenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana