Milatović: Očekujemo da ostanemo na evropskom kursu

SRNA
Milatović: Očekujemo da ostanemo na evropskom kursu

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da od nove Vlade očekuje da zemlja ostane na evropskom kursu i da implementira tri prioriteta spoljne politike koji se tiču članstva u NATO-u, ubrzanja evropskog puta i unapređenja dobrosusjedskih odnosa.

Milatović je istakao da će Vlada premijera Milojka Spajića u njemu imati najvećeg prijatelja i saborca, ukoliko principijelno bude istrajavala na ovom putu, te izrazio uvjerenje da će tako i biti.

"Očekujem da na unutrašnjem planu Vlada ubrza reforme koje se tiču pravosuđa, dodatno unapređenje ekonomskog standarda građana, povećanje plata i penzija. Očekujem da svi zajedno radimo na izgradnji Crne Gore kao zemlje u kojoj će svi građani imati jednake šanse za uspjeh", rekao je Milatović.

Milatović od parlamentarne većine očekuje politički konsenzus koji se tiče imenovanja u pravosuđu.

Kada je riječ o popisu, koji će danas Vlada na današnjoj sjednici odgoditi za 30. novembar, Milatović je apelovao da se pitanje popisa u Crnoj Gori ne politizuje.

"Popis nam je važan kao izvještaj koji će nam sutra pomoći da donosimo pametnije politike koje se tiču društvenog razvoja Crne Gore", istakao je Milatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana