Milatović: Formiranje Vlade ne ide planiranom dinamikom

Srna
Milatović: Formiranje Vlade ne ide planiranom dinamikom

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da proces formiranja vlade ne ide planiranom dinamikom i da je velika odgovornost na mandataru Milojku Spajiću iz Pokreta "Evropa sad".

Milatović smatra da je Crnoj Gori potrebna vlada što prije i da građani konačno zaslužuju političku stabilnost.

On je naveo da vlada mora da bude sastavljena da štiti interese građana Crne Gore i da bude rezultat izborne volje, dok su ovoga puta možda svjedoci jednog nepristojnog političkog potkusurivanja određenim resorima.

"Proces formiranja vlade treba da krene, prije svega, od onoga što je izborna volja građana i od onoga što su neki principi, programi koje bi ta vlada trebala da ostvari i strukture vlade", rekao je Milatović za Televiziju Crne Gore.

Na pitanje smatra li da koalicija Za budućnost Crne Gore treba da bude dio vlade, Milatović je odgovorio da treba pozvati ovu koaliciju, Građanski pokret URA i sve druge partije, kao i partije manje brojnih naroda.

Milatović je rekao da je sa Spajićem posljednji put razgovarao u okviru konsultacija o mandataru na Cetinju početkom avgusta, a ne kasnije, dodajući da vjerovatno trebalo da više razgovaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana