Milatović: Formiranje vlade da bude u skladu sa izbornom voljom građana

Srna
Foto: Tanjug

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je mandatara Milojka Spajića i sve koji učestvuju u pregovorima o formiranju vlade da proces učine transparentnijim i da bude u skladu sa izbornom voljom građana.

Milatović je istakao da je Crnoj Gori potrebna politički stabilna vlada, napomenuvši da je obavio transparentan, inkluzivan proces formalnih konsultacija i dao mandat Spajiću za sastav vlade u roku koji je bio kraći od predviđenog Ustavom.

On je novinarima u Kolašinu rekao da iz medija vidi da postoji određeno neslaganje sa mandatarom u dijelu prijedloga vlade koji je saopštio poslanicama.

Milatović smatra da je sada najveća odgovornost na mandataru i ostalim političkim partijama koje učestvuju u konsultacijama jer su se, kako je naveo, čule zabrinjavajuće poruke da se neko sa strane miješa u taj proces, što je protivno i Ustavu i demokratskoj praksi.

On je naveo da hoće da vjeruje da to nisu tačne informacije jer u suprotnom to ne bi bilo dobro ni za državu niti za suverenitet Crne Gore.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da novu vladu ne sastavljaju oni koji pregovaraju, već drugi centri moći čiji je cilj da se spriječi aktivna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali nije želio da odgovori na koga misli.

- Neka im je sretno. Dokazi su na sigurnom i u jednom trenutku javnost će biti upoznata sa svim, pa radili to iz opozicije ili iz vlasti - rekao je Abazović novinarima i dodao da su njegova očekivanja bila da će Crna Gora i ranije dobiti vladu, ali da su se stvari zakomplikovale. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana