Milatović: Evropska unija nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

Tanjug
Milatović: Evropska unija nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

TIVAT - Samit Brdo-Brioni završen je danas u Tivtu obraćanjem predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, kao domaćina, i predsjednika Slovenije i Hrvatske, Nataše Pirc Musar i Zorana Milanovića, porukom da je samit protekao u konstruktivnoj i dobroj atmosferi i da Evropska unija nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana.

Milatović kazao je rekao da je na samitu usvojena Deklaracija. Zahvalio je svim zemljama učesnicama procesa i istakao da je promovisanje dijaloga uvijek dio rješenja.

"Samit je bio još jedna prilika da ponovimo jedinstvenu poruku, zajedničku svima nama, da je naš prostor prostor zajedničkih vrijednosti, mira i prosperiteta i da EU nije cjelovita bez zemalja Zapadnog Balkana“, naveo je Milatović.

Crnogorski predsjednik je rekao da se mir i bezbjednost nikada ne mogu uzeti zdravo za gotovo, i istakao da je samit uvijek dobra prilika da se razgovara i onim stvarima o kojima možda ne mislimo na isti način.

Istakao je da dugotrajna stabilnost podrazumijeva dobrosusjedske odnose.

"Crna Gora jeste u uvijek će biti zemlja posvećena regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima", rekao je Milatović i istakao da je ovaj samit bio još jedna prilika da ponovimo jedinstvenu poruku zajedničku poruku Slovenije, Hrvatske i šest zemalja Zapadnog Balkana da je naš prostor prostor zajedničkih vrijednosti mira i prosperiteta i da EU nije cjelovita i potpuna bez Zapadnog Balkana.

Milatović je rekao da je duboko uvjeren da će uspjeh Crne Gore biti podsticaj i svim drugim zemljama regiona i da će predstavljati korak naprijed za cijeli Balkan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana