Milatović danas raspisuje vanredne izbore u Podgorici

GS
Foto: Luka Zeković, Vijesti

PODGORICA - Vanredni izbori u Podgorici biće danas raspisani, a neke partije su još ranije počele pregovore o koaliciji jer je raspuštanje lokalnog parlamenta bilo gotovo izvjesno mjesecima unazad.

Tokom rasprave na jučerašnjoj sjednici, na kojoj je glasovima odbornika opozicije, Pokreta za Podgoricu bliskog aktuelnom predsjedniku Jakovu Milatoviću, Građanskog pokreta (GP) URA i jedne odbornice Pokreta za promjene (PzP) raspušten lokalni parlament, nije se mnogo pričalo o problemima grada već su mnogi odbornici skupštinski mikrofon koristili za predizbornu kampanju.

Zakonski rok za datum održavanja izbora je od 60 do 100 dana od raspisivanja, a izbori se moraju održati u nedjelju, pa bi tako izlazak na birališta u Glavnom gradu morao biti organizovan od 29. septembra do 27. oktobra.

Izvor iz dosadašnje vladajuće koalicije rekao je da o predizbornoj saradnji razgovaraju Pokret Evropa sad i Demokrate, uz mogućnost da sa njima zajedno bude Bošnjačka stranka, ali je drugi izvor iz vladajuće koalicije rekao da nikakvog razgovora još nije bilo. “Ko kaže da ćemo uopšte u koaliciju”, rekao je sagovornik iz DCG.

Vijesti” saznaju da su vođeni neformalni razgovori o zajedničkom nastupu između Pokreta za Podgoricu i GP URA, i eventualno sa PzP, a opcije su da na čelu liste bude nestranačka ličnost, što zastupaju Milatovićevi odbornici, ili da listu predvodi zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević iz GP URA.

Međutim, on je na sjednici rekao da je njegov stav da URA treba da nastupi samostalno na vanrednim izborima. Odbornica GP URA Milena Vuković Sekulović je u jednom od svojih izlaganja istakla da je Rakčević novi gradonačelnik.

Spekuliše se da bi na eventualnoj listi sa Pokretom za Podgoricu mogli biti i ljudi iz bivšeg SNP, na čelu sa Danijelom Đurović i Markom Kovačem, koji su nedavno saopštili da formiraju stranku i da bi učestvovali na podgoričkim izborima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana