Milanović:"Majke Srebrenice" su politička organizacija

Tanjug
Milanović:"Majke Srebrenice" su politička organizacija

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas u Požegi da je Udruženje "Majke Srebrenice" za njega još jedna politička organizacija.


On je to rekao nakon što su ga iz tog udruženja označili kao "fašistu koji glumi demokratu".

"Bakir Izetbegović hvali se pred kamerama da im piše ta saopštenja. Posljednje saopštenje na Tviteru je moralna katastrofa. Od ovog trenutka je to za mene još jedna politička organizacija", rekao je Milanović.

Napisali su, kaže, "da sam fašista koji glumi demokratu".

"Dakle, ja sam fašista koji već 20 godina to suzbija u sebi i ponašam se kao demokrata. Jesam li ja fašista ili masovni ubica, to u ovoj fazi nije utuživo jer ja tako ne djelujem", naveo je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Optužbe između "Majki Srebrenice" i Milanovića počele su kad je hrvatski predsjednik navodno izjavio "da se u Srebreici nije dogodio genocid", što je iz njegovog kabineta odmah demantovano.

Milanović je juče ponovio da nije "negator genocida", ali da je "masovni krvavi zličin" pitanje kvalifikacije, te da za njega nije posljednja riječ nekolicine sudija koji su, kako je kazao, u tom predmetu sudili.

"Nisam negator masovnog, krvavog zločina. Kako ćemo to kvalifikovati tu za mene nije zadnja riječ nekolicine sudija koji su u tom predmetu sudili. Moram da pitam Jevreje kojih je ubijeno šest miliona, i Tutse u Ruandi kojih je za mjesec dana umlaćeno 800.000 i Srbe koji su stradali u Jasenovcu na desetine hiljada i pet do šest hiljada mladih muškaraca koji su ubijeni oko Srebrenice u pokušaju da se probiju kroz srpski obruč", kazao je Milanović.

Milanović je to rekao juče nakon vijesti da Tužilaštvo BiH provjerava navode iz krivične prijave koja je podignuta protiv njega zbog navodnog "negiranja genocida u Srebrenici".

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana