Milanović: Vakcine bih kupovao i od čečenske mafije

Srna
Foto: Arhiva

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da bi u slučaju nužde kupovao vakcine protiv korona virusa ''i od čečenske mafije''.

- Svi su izigrani, ali vakcine sada ponovo dolaze i mislim da ćemo sada po ulici tražiti ljude da se vakcinišu. Ne moramo u svemu da slušamo Brisel. Da smo slušali Brisel, ne bismo nikada donijeli zakon o konverziji švajcaraca. Ali ovo nije suverenizam, već lojalnost prema građanima. Ja bih kupio vakcine i od čečenske mafije, ako je dostupno. Ako se radi o mojim građanima, kakav Brisel. Kao i sa migrantima - radiš u svom interesu - rekao je sinoć hrvatski predsjednik televiziji Nova.

Upitan kako gleda na to što je Evropska unija postavila pitanje kako to da Rusija nudi vakcine, a nije vakcinisala ni svoje građane, Milanović je ocjenio da je to logično pitanje.

- Pa to je doveo u pitanje i moj sin i to znači da oni nemaju dovoljno vakcina i da sigurno neće brinuti o Hrvatskoj i o Srbiji. Zanima me koliko je te vakcine stiglo u Mađarsku. Simbolično. Ali ljude ne možete vakcinisati simbolično, već stvarno - ocijenio je hrvatski predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana