Milanović: Smiješno je Ukrajini dodeliti statust zemlje kandidata za EU

Tanjug
Milanović: Smiješno je Ukrajini dodeliti statust zemlje kandidata za EU

ZAGREB - Ukrajina nije saveznik EU i stoga je smiješno da joj se dodjeljuje status zemlje kandidata za članstvo u EU, ocijenio je danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović na svečanosti u Zagrebu posvećenoj godišnjici Hrvatske vojne akademije.

-Ukrajina nije saveznik, ali oni pokušavaju da od njih naprave saveznika. Smiješno je što joj se dodjeljuje status kandidata za članstvo u EU. To je užasan vic. Jedna jadna BiH je morala da čeka, što je užasno poniženje. Ovo je danas evropski savez, ali nesrećan i nikakav - izjavio je Milanović za zagrebački Jutarnji list, prenosi TASS.

Milanovicć je ocijenio da je sukob u Ukrajini “bio neizbježan”.

-Cjelokupna zapadna i američka filozofija rata je da se napadne neko mnogo slabiji i da mu se popije krv, da se slomi i da mu se uništi zemlja - rekao je hrvatski predsjednik i ocijenio da su Rusija i SAD namjerno ušle u ovaj sukob.

-Ovo je američki rat, vođen na grbači Ukrajinaca, ali američkim novcem - smatra hrvatski predsjednik.

Milanovicć je ukazao i na katastrofalnu borbenu gotovost Hrvatske, ističucći da je njegova zemlja prinuđena da svoje kompletno naoružanje preda Ukrajini.

-Ako cće nas da brane Amerikanci onako kako brane Ukrajinu, brine me borbena gotovost pješadije u slučaju krize, jer pešadija je sve - ocenio je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana