Milanović odbio da primi Milera poslije potpisavanja ugovora o “Južnom toku”

Večernji list
Milanović odbio da primi Milera poslije potpisavanja ugovora o “Južnom toku”

Zagreb - Hrvatski premijer Zoran Milanović odbio je da, poslije potpisivanja ugovora o izgradnji kraka “Južnog toka” kroz tu državu, primi direktora “Gasproma” Alekseja Milera, što je neobjašnjiva odluka, jer se radi o jednom od politički najmoćnijih Rusa, piše “Večernji list”.

Milera je primio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, a zagrebački mediji su objavili nezvanične informacije da je Milanović odbio da dođe na sastanak jer se direktor moćnog Gasproma “nije dovoljno rano najavio”.

- Moguće je i da je Milanović smatrao da Miler u protokolarnom smislu nije adekvatan sagovornik. Ali, ako je to slučaj, riječ je o krivoj procjeni - konstatuje “Večernji list”.

List podsjeća da je Miler već deceniju jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, a da kao direktor “Gasproma” sigurno ne bi došao u zvaničnu posjetu Hrvatskoj da za to nije imao podršku državnog vrha.

- Miler je u četvrtak u Zagrebu boravio i kao nezvanični Putinov izaslanik, ali na kraju nije imao priliku da razgovara s premijerom. Zašto su Rusi bili iznenađeni tom činjenicom, poprilično je jasno - navodi list.

Miler je tokom posljednjih pet godina posjetio dvadesetak država centralne i istočne Evrope i Bliskog istoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana