Milanović i Plenković i dalje najpozitivniji i najnegativniji političari u Hrvatskoj

Tanjug
Foto: Agencije

ZAGREB - HDZ je i dalje najuticajnija politička stranka u Hrvatskoj (30,7), najuticajnija opoziciona je SDP sa 15.9 odsto podrške, a na trećem mjestu je radikalno desni Domovinski pokret sa nešto manjom podrškom u odnosu na prethodno istraživanje, 7.1 odsto u odnosu na 8.4 odsto koliko je bilježila u junu.

Prema anketi obavljenoj od 2. do 4. jula predsjednik Republike Zoran Milanović je ponovo na prvom mjestu najpozitivnijih političara (19.6), a drugi premijer Andrej Plenković sa  18.3 posto (prema 17.4 posto iz juna), dok je na trećem mjestu Sandra Benčić (Možemo!) sa podrškom od 3.4 posto... Božo Petrov (Most) i Ivan Penava (Domovinski pokret) dijele peto mjesto sa podrškom od 2.2 posto, objavio je hrvatski RTL..

Prvi na listi najnegativnijih političara je Plenković sa 32.3 posto, a slijedi ga Milanović sa 19.9 posto, dok je na trećem mjestu predsjednik SDS S Milorad Pupovac.

Istraživanje je za RTL sprovela Promocija plus na reprezentativnom uzorku od 1300 ispitanika CATI  metodom (telefonski).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana