Milanović: Dodik ima posla sa profesionalnim lažovima

G.S.
Milanović: Dodik ima posla sa profesionalnim lažovima

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović istakao je da je njegova odluka o nedolasku u BiH bila iz bezbjednosnih razloga i poručio da srpski član Predsjedništa BiH Milorad Dodik ima posla s ljudima koji su, kako je rekao, profesionalni lažovi.

- Razumijem to ponašanje ne potičem ga, što se kaže "Daj iskuliraj se". Ali šta može Dodik? Ništa. Ali on ima posla s ljudima koji su profesionalni lažovi - rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prokomentarisao je danas otkazivanje posjete Bosni i Hercegovini te ostala dešavanja u BiH.

"Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom, ali preživjet ću bez toga", kazao je. 

Dodaje da on ne može biti prijatelj sa svima.

"Ako se nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, ja ću s njima biti u sukobu", rekao je Milanović.

Milanoviću su postavili pitanje da li misli da hrvatskom narodu u BiH pomažu njegove izjave, on ističe da pomažu, inače bi bili izloženi stihiji.

"Vlada ignoriše svoj posao i ono što im je na raspolaganju, a to su sve diplomatske mjere za zaštitu državnih interesa, a to je hrvatski narod u BiH. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji. Najmanji su, ali oni su jezičac na vagi za opstanak države. Ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, moralnih kamatara ne voli, onda super", rekao je Milanović.

Zoran Milanović ističe da Plenković nije pogriješio što je otišao u Sarajevo, ali je pogriješio što nije iskoristio instrument koji Hrvatska ima iz Brisela, a to je blokada, prenosi 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana