Milanović čestitao HDZ-u na pobjedi

Agencije
Milanović čestitao HDZ-u na pobjedi

Zagreb - Premijer Hrvatske i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović čestitao je koalicionoj listi okupljenoj oko opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koja je pobijedila na nedjeljnim izborima za Evropski parlament, prenose agencije.

- Izbori su neizvjesni. Očekivali smo nešto bolji rezultat - rekao je Milanović sinoć na konferenciji za novinare u sjedištu stranke pošto je Državna izborna komisija (DIP) objavila privremene rezultate.

On je rekao da je na političarima da razmisle “zašto su se ljudi oglušili o izbore” aludirajući na malu izlaznost, svega 20,7 odsto.

- Dali smo sve od sebe i borićemo se još jače da naše poruke dođu do birača - dodao je Milanović.

Ministar spoljnih poslova i predsjednik Hrvatske narodne stranke, članice vladajuće koalicije, Vesna Pusić izjavila je da se nadala boljem rezultatu, odnosno da će lista oko SDP-a osvojiti šest umjesto osvojenih pet poslaničkih mjesta u EP.

- Izaći ćemo za godinu dana opet na izbore za EP, nadam se da ćemo do tada biti uspješniji u prezentaciji naše politike biračima, ali i da će oni prepoznati važnost tih izbora - naglasila je Pusićeva na zajedničkoj konferenciji za novinare u sjedištu SDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana