Milan Bandić: Zbog Milanovića sam bio na sedativima

Agencije
Milan Bandić: Zbog Milanovića sam bio na sedativima

Zagreb - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je juče pred Opštinskim građanskim sudom da je nekoliko dana uzimao sedative zbog optužbi premijera Zorana Milanovića da je umiješan u korupciju.

Pred sudom u Zagrebu održana je rasprava povodom Bandićeve tužbe protiv Hrvatske radio-televizije, koja je prenijela izjave premijera Milanovića da je Bandić umiješan u korupciju.

Bandić, koji je doveden u sud u pratnji nekoliko sudskih policajaca, izveden je iz Remetinca na sopstveni zahtjev i na rukama nije imao lisice. Na sud je ubrzo nakon Bandića došao i Milanović, koji je na suđenje pozvan kao svjedok. Advokat HTV-a na početku suđenja rekao je da nema pitanja za premijera.

- Premijer nije naš dokazni prijedlog, već prijedlog gospodina Bandića te će on postavljati pitanja - kazao je advokat HTV-a.

Premijer je na pitanje treba li mu pustiti sporni snimak zbog kojeg je Bandić tužio HTV kazao da nema iskustva s takvim stvarima te da je na sud došao, jer mu je dužnost da svjedoči. Potom je u sudnici pušten snimak intervjua u kojem Bandića povezuje s pričama o korupciji i klijentelizmu. Milanović je potvrdio da je on rekao o Bandiću ono što se vidi na snimku HTV-a. Ispitivanje premijera trajalo je samo deset minuta nakon čega je Milanović u pratnji obezbjeđenja napustio sudnicu.

Bandić Milanoviću nije postavio nijedno pitanje.

Nakon ispitivanja Milanovića na klupu za svjedoke sjeo je podnosilac tužbe Bandić, koji je rekao da ga je ta izjava povrijedila kao čovjeka, ali i instituciju gradonačelnika koju obavlja. Bandić je izjavio da je nakon toga nekoliko dana uzimao sedative, da su mu saradnici okrenuli leđa i da se osjećao poniženo i uvrijeđeno. Bandić traži 120.000 kuna odštete od HTV-a zbog prenošenja Milanovićevih izjava kojima ga je, kako tvrdi, oklevetao i uvrijedio. Bandićev advokat HTV-u zamjera što se nijednim komentarom nije ogradio od Milanovićevih "sramotnih izjava".

Hapšenje

Milan Bandić je rekao da nije slučajno da je samo dvije sedmice prije ovog suđenja on uhapšen. Kazao je da ne želi ništa da tvrdi, ali da sumnja da su te dvije stvari povezane. Najava presude zakazana je za 1. decembar ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana