Mijolović-Dukić: Gadljivo gledati HRT koji vode Srbi

Srna
Mijolović-Dukić: Gadljivo gledati HRT koji vode Srbi

Rijeka - Predsjednički izbori u Hrvatskoj sve više dovode do verbalnih šovinističkih ispada - posljednji skandal je istup predsjednika Zajednica žena "Katarina Zrinski" Primorsko-goranske županije Rosande Mijolović-Dukić kojoj je "gadljivo gledati Hrvatsku televiziju /HRT/ koju vode Srbi".

Dukićeva je, kao reakciju na duel predsjedničkih kandidata na HRT-u, napisala da je prva stvar koju bi učinila kada bi došla na vlast bila "rušenje  crvene televizije da nikada više Srbi u Hrvatskoj ne harače po njenim svetinjama".

Ona je izvrijeđala voditelje i novinare HRT-a koji su učestvovali u toj emisiji.

Posebno se okomila na voditeljku Danijelu Trbović za koju je rekla da "ne voli ništa što je hrvatsko i da bi prijavila Antu Gotovinu", te da je bila u vezi sa pozorišnim rediteljem Oliverom Frljićem "koji pljuje po Hrvatskoj" /Frljić je  na meti desnih krugova u Hrvatskoj/.

"Zar na HRT-u nema ni jednog voditelja koji je Hrvat", napisala je na  fejsbuku Dukićeva, aludirajući  i na novinara Aleksandra Stankovića, koji je takođe bio jedan od voditelja te emisije.

Mediji su prenijeli da se HDZ-ov kandidat za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ogradila i od ovog istupa.

Nedavno je omladina HDZ-a napala Varaždince zato što su većinski dali podršku Ivi Josipovićiu kao kandidatu za predsjednika Hrvatske, uz optužbe da je Varaždin grad "jugosmradova i komunjara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana