Mesiću robija zbog vrijeđanja stranih radnika

Srna
Mesiću robija zbog vrijeđanja stranih radnika

ZAGREB- Opštinski krivični sud u Zagreb danas je nepravosnažno osudio tridesetpetogodišnjeg Juraja Mesića na 10 mjeseci zatvora zbog vrijeđanja stranih radnika, a izrekao mu je i bezbjednosnu mjeru liječenja od alkohola i droge.

Riječ je o muškarcu koji je početkom godine na snimcima maltretirao strane radnike. Na jednom snimku, maltretirao je dostavljača hrane stranog porijekla, a na drugom verbalno vrijeđao tamnoputog muškarca.

U sudu je Mesić rekao da nije objavio snimke na društvenim mrežama, te da ne prihvata krivično djelo koje mu se stavlja na teret, prenose hrvatski mediji.

-Nije upitno da sam ja snimio taj video, ali ne priznajem to kao krivično djelo. U životu nisam koristio društvene mreže, jedino aplikaciju „Telegram“. Moguće je da sam te materijale proslijedio prijateljima, ali ih nisam javno objavio - rekao je Mesić.

On je istakao da ga terete za javnu objavu, ali da ne zna šta je upitno u samom snimanju.

-Smatram da sam ja žrtva u ovom slučaju. Na mene je pokrenut medijski linč počevši od morbidnih naslova, do komentara koji su bili puno gori od onog što sam ja snimio - naveo je Mesić u sudu.

Prema nalogu suda, Mesić mora da plati i 150 evra sudskih troškova i 663 evra za vještačenje, te svake druge i četvrte srijede u mjesecu mora da se javi u nadležnu Policijsku stanicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana