Mesić podnio ostavku u Savezu antifašista

Srna
Mesić podnio ostavku u Savezu antifašista

Zagreb - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podnio je ostavku na dužnost počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske /SABA/ s ciljem da, kako je naveo, Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimaka s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine.

U ostavci podnesenoj predsjedniku SABA Franji Habulinu, Mesić je ocijenio apsolutno neprihvatljivim svoje izjave iz 1990. i 1992. godine.


"Neću se pozivati na to da sam tako govorio u periodu od neke tri godine iznoseći ono što je tada bila politika HDZ-a, a što je danas više nego očito i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u periodu od dvadesetak godina, a posebno u vremenu kada sam vršio dužnost predsjednika Hrvatske, zastupao dijametralno suprotne stavove", istakao je Mesić.

On je dodao da preuzima punu odgovornost za ono što je rekao, kao i da će nastaviti da daje doprinos borbi usmjerenoj na to da antifašizam ostane jedan od temelja današnje Hrvatske.

Mesić je poručio da njegova privrženost antifašizmu kao sistemu vrijednosti i njegova privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način neće biti poljuljana, prenose hrvatski mediji.

Mesić je u video-zapisima spornih govora iz 1990. i 1992. godine relativizovao zločin u Jasenovcu, a govorio je i o Udbi, Isusu, Srbima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana