Menadžer opštine Budva saslušan zbog trobojke

Srna
Menadžer opštine Budva saslušan zbog trobojke

Budva - Menadžer opštine Budva Milo Božović pozvan je na informativni razgovor u Odjeljenje bezbjednosti Budva jer je jutros na svojoj porodičnoj kući u centru grada, na Dan nezavinosti Crne Gore, istakao narodnu srpsku trobojku dužine četiri metra.

Božović, koji je funkcioner Nove srpske demokratije, odazvao se pozivu, navodeći da nije prekršio zakon jer ta zastava koju je istakao zvanično nije ničija državna zastava, te da je tu staru crnogorsku zastavu istakao na osnovu pripadnosti srpskom narodu.


Božović je ponovio u policiji da nema namjeru da sa svoje porodične kuće skida srpsku zastavu.

"Zastava ostaje tu gdje je, nemam namjeru da je skidam danas sa kuće. Ako država ima problem sa tradicijom, neka stvar procesuira i napismeno to potvrdi", rekao je Božović Srni.

On je dodao da je čuvanje srpske tradicije primarni cilj društva koje trpi enormni pritisak od pro-NATO režima.

"Ovaj čin podstaknuće mnoge građane da pruže otpor represiji koju su trpjeli godinama i pod kojom se, nažalost, i dalje nalazi srpski narod u Crnoj Gori", rekao je Božović koji je na informativni razgovor pozvan u 16.00 časova.

Budvanska opština ima novu vlast nakon lokalnih izbora, u kojoj je i Nova srpska demokratija.

Tada je sa vlasti u Budvi smijenjena Demokratska partija socijalista, a mnogim bivšim budvanskim funkcionerima suđeno je zbog kriminala, među kojima su i bivši predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, njegov brat Dragan i sin Miloš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana