Medojević: Crna Gora u dubokoj poličkoj krizi

Agencije
Medojević: Crna Gora u dubokoj poličkoj krizi

Podgorica - Crna Gora je već pola godine u dubokoj političkoj krizi i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedini je način za izlazak iz nje, izjavio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Medojević je ocijenio da bi nakon izbora došlo do smjene vlasti.

On je rekao da se posljednjih šest mjeseci u Crnoj Gori permanentna kriza vlasti manifestovala na posjednjem zasjedanju parlamenta na kojem nije usvojen niz sistemskih zakona.

- U demokratskim zemljama prvi put kada Vlada nema većinu za bilo koji, a kamoli za zakone sistemskog karaktera, vraća se mandat građanima, raspušta se parlament i ide se na vanredne parlamentarne izbore, rekao je Medojević crnogorskim medijima.

On je podsjetio da parlament prethodnih dana nije usvojio Vladine Prijedloge zakona o obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, Izvještaje o radu Sudskog savjeta i Tužilaštva i da je danas iz procedure povučen Prijedlog zakona o rebalansu budžeta.

 Medojević smatra da bi novi parlamentarni izbori značili i “pad aktuelnog režima”.

On je ocijenio da je prvi korak za izlazak iz krize raspuštanje Skupštine i zakazivanje vanrednih izbora i davanje šanse građanima da uporede ekonomsku politiku vlasti i crnogorske opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana