Medojević: Abazović da prestane da se igra sektorom bezbjednosti

Tanjug
Foto: sputnik

PODGORICA- Lider Pokreta za promjene, koji je član Demokatskog fronta, Nebojša Medojević pozvao je potpredsjednika vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da prestane da se igra sa sektorom bezbjedosti i da prekine sa zloupotrebom operativnih informacija i medija koji stoje iza njega.

"Ako mafija predloži Dritana za premijera nove vlade sa nama nema razgovora", poručio je lider PzP, koja je članica Demokratskog fronta.

On je pozvao sve lidere političkih partija da se dogovore kako dalje.

"Moramo da se dogovorimo da Srbi u Crnoj Gori nisu građani drugog reda, da se dogovorimo oko vednosti na kojima treba da počiva ova država. Crna Gora ulazi u tešku bezbednosnu krizu, postaje Latinska Amerika...", rekao je Medojević.

Smešno je, kazao je, da Abazović govori o evropskoj vladi koju podržava deset odsto građana...

"Vlada se može formirati samo na izborima...DF poziva, dajte da sednemo da se dogovorimo", rekao je Medojević.

Pokret za promjene, dodao je, neće učestvovati ni u jednom projektu iza kojeg stoje psolanici DPS-a.

Medojević je na konferenciji za novinare rekao da "brak između Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića prelazi u ružnu brakorazvodnu parnicu".

"Već ranije sam ukazivao na problem da ova vlast nije uspela da osnaži građansku kontrolu nad sektorom bezbednosti. Sada smo svedoci da se u javnost iznose informacije koje su predmet operativnog rada ANB-a", rekao je Medojević.

Upozorio je da su u Crnoj Gori ugroženi i mir i stabilnost.

"Trgovina informacija u ovakovm haosu...hiljade takvih informacija koje mogu da dođu od strane ljudi koje su radili u ANB i koji informacije dostavljaju Abazoviću. ANB nije reformisana, tamo su i kadrovi mafije, DPS-a...", rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima trenutak je da "ovaj haos i kriza prestanu".

"Oba švercerska kartela i narko mafija je mnogo jača nego vlast...isovremeno se raspada vlast i opozicija....Opeartivci su u posedu određenih informacija. Kad oni vide da imaju dva direktora u ANB i kada vide da ima zainteresovanih za informacije oni će da ih prodaju...", istakao je Medojević.

On je naveo da su narko karteli i sve ostalo "ostavština braće Ðukanović".

"Vreme je da sednemo i da se dogovorimo koje su temeljne vrednosi na kojima počiva Crna Gora i oko termina izbora", naveo je Medojević, preneo je portal podgoričkog dnevnika Dan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana