Među stradalim policajcima Srbin Boban Ivanović

Agencije
Među stradalim policajcima Srbin Boban Ivanović

Skoplje - Srbin Boban Ivanović jedan je od policajaca stradalih u okršajima sa terorističkim grupama u Kumanovu, javlja “Blic”. Broj poginulih policajaca porastao je na osam, a više od 30 je ranjeno.


Za sada su saopštena imena šestorice poginulih.

Iz makedonskog MUP-a sinoć su saopštili da su poginuli Žarko Kuzmanovski /32/, Sašo Samoilovski /32/ i Nenad Serafimovski /28/, dok je državna novinska agencija MIA danas objavila imena još trojice stradalih, a riječ je o Isamedinu Osmaniju, Bobanu Ivanoviću i Goranu Ilievskom.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći.


U Kumanovu od jutros sporadični pucnji, zapaljene kuće, a ranjena su četiri policajca. Broj stradalih policajaca popeo se na osam. Dan žalosti u Makedoniji.

Broj ubijenih policajaca u okršaju sa teroristima u Kumanovu povećao se na osam, javila je makedonska televizija Sitel.

Još jedan policajac koji je ranjen u jučerašnjoj pucnjavi podlegao je povredama u skopskoj bolnici, javio je ranije dopisnik B92 iz Skoplja.

Jedan policajac poginuo je danas u sukobu sa teroristima, dok je još jedan mrtav policajac pronađen prilikom raščišćavanja terena.

Kako javlja reporter B92 iz Kumanova, u jutrošnjoj pucnjavi ranjena su četvorica policajaca, dvojica teže. Sporadična pucnjava još uvijek odjekuje.

Mještani kumanovskog naselja Diva pakuju stvari i napuštaju svoje domove. Masovno iseljavnje ljudi počelo je od sinoć.

Gradonačelnik Kumanova je izjavio da će uskoro biti otvoren kol centar za pomoć ljudima. Predloženo je da od sutra nema nastave u kumanovskim školama jer se ne zna koliko dugo će ova situacija potrajati.

Na granici Srbije i Makedonije nema većih zadržavanja i prisutne su pojačane policijske snage, a kako B92 nezvanično saznaje, albanskom stanovništvu nije dozvoljen prelazak granice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je jutros da policijska akcija u kumanovskom naselju Diva ipak još nije okončana, javila je agencija MIA.

Policija je blokirala sve puteve ka naselju, a žitelji tog dijela grada nemaju struju. Pucnjava i detonacije intenzivno su se čuli u periodu između 6.30 i 7.30, pišu lokalni mediji.

Rejon Kumanova, kako se navodi, nadlijeću helikopteri i bespilotne letjilice, a očevici tvrde da iz tog pravca još može vidjeti gust i crni dim.

Reporteri RTS-a sa lica mjesta javljaju da je poslije mirne noći jutros ponovo počela sporadična pucnjava u pojedinim dijelovima Kumanova, a da nad Skopljem leti helikopter.

Makedonski mediji javljaju da su policijske snage i danas raspoređene naselju u kojem je u subotu došlo do cjelodnevnog okršaja policije sa teroristima, kao i da iz pojedinih kuća i dalje kulja dim.

U subotu je tokom čitavog dana trajao sukob makedonske policije i naoružane grupe koja se suprotstavljala pucnjima iz automatskog oružja, snajpera i granatama.

Ministarka policije Gordana Jankulovska potvrdila je da je pet policajaca poginulo u Kumanovu, a više od 30 povređeno, kao i da broj poginulih civila još nije poznat.

Veliki broj Albanaca u koloni automobila i autobusa, svi sa kumanovskim registracijama, prelazili su juče na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

Vlada Makedonije donijela je, na vanrednoj sjednici, odluku da nedjelja i ponedjeljak, 10. i 11. maj, budu Dani žalosti, zbog pogibije pripadnika bezbjednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

Zbog Dana žalosti, zastave Makedonije biće spuštene na polja koplja, prenijela je agencija MIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana