Među Pink Panterima i 60 Crnogoraca

Tanjug
Među Pink Panterima i 60 Crnogoraca

U okviru grupe "Pink Panteri" identifikovano je 60 osoba iz Crne Gore, kaže direktor crnogorske Uprave policije Slavko Stojanović.

Na otvaranju devetog sastanka Operativne radne grupe u okviru projekta "Pink Panteri" u Budvi, Stojanović je podsjetio da je projekat započet 2007. i to kao odgovor Interpola na sve veći broj pljački juvelirnica u svijetu.

"Podatak da je u razbojništivima, koja su obrađivana u okviru 'Pink Panteri' projekta, prošlo oko 800 lica direktno ili indirektno odgovornih za 370 razbojništava u 35 država, od kojih je preko 60 osoba iz Crne Gore, uz pričinjenju štetu od 330 miliona eura, nedvosmisleno ukazuje na problem sa kojim se pollicija suočava", naveo je Stojanović.

Zahvaljujući tom projektu, prema njegovim riječima, širom svijeta je uhapšeno više od 200 razbojnika, a značajan doprinos dala je i crnogorska policija, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

"Većina ključnih osoba zbog kojih je projekat i oformljen ili su uhapšena, ili se za njima traga, ili već služe zatvorske kazne. Zbog toga možemo reći da je prvobitna 'Pink Panter' mreža počinilaca dobrim dijelom razbijena", zaključio je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana