Mediji:Građani Murine spriječili ministre SNP-a da polože vijenac

Tanjug
Mediji:Građani Murine spriječili ministre SNP-a da polože vijenac

PODGORICA- Mještani Murine spriječili su danas ministre Socijalističke narodne partije (SNP), koja je dio nove vlade premijera Crne Gore Dritana Abazovića, da polože vijenac i poručili im da se tim činom ne može zavarati narod Crne Gore i da njima kao akterima NATO vlade nije mjesto na Murini.

U Murini je danas obilježeno 23 godine od NATO agresije u kojoj je u tom mjestu stradalo šest civila, od kojih troje djece.

Mještani su, piše portal Pogled, a prenosi podgorički Dan, vratili funkcionere SNP-a i članove nove Vlade Crne Gore spriječivši ih u pokušaju da polože vijence na spomenik sjećanja na nevine žrtve.

Navodi se da su Dragoslav Dado Šćekić, Dragan Vukić i Miomir Voinović od građana Murine, zamoljeni da odustanu od polaganja i napuste varošicu.

Mještani su, navodi se, poručili funkcionerima SNP-a da se “polagnjem vijenaca ne može zavarati narod Crne Gore” i da njima kao “akterima NATO vlade nije mjesto na Murini”. Građani su takođe istakli da oni koji podržavaju NATO ne mogu da saosjećati sa žrtvama agresije tog vojnog saveza.

Murina je do sada važila za jako uporište SNP-a ali poslije ulaska u NATO vladu Dritana Abazovića, očigledno je da se to mišljenje promienilo, prenosi portal.

Zvanična Crna Gora ne obilježava Dan sjećanja na nevine žrtve bombardovanja Murine.

Crna Gora je jedina članica NATO-a koju je ovaj savez bombardovao, a kojem se ona potom priključila, podseća ovaj medij.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana