Medenica: Još nema indicija ko je ubio Minju Šakovića

Tanjug
Medenica: Još nema indicija ko je ubio Minju Šakovića

PODGORICA - U nastavku istrage o ubistvu Podgoričanina Milića Minje Šakovića (35), koji je slovio za visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", saslušan je veliki broj svjedoka, među kojima ima i očevidaca događaja, ali još nema indicija ko ga je ubio.

Portparol i tužilac podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica potvrdila je informaciju o saslušanju svjedoka i istakla da istraga ide u pravom smjeru, ali da zasad ne postoje ni indicije ko bi mogao biti izvršilac krivičnog djela.

Šaković je ubijen u petak dok je sjedio u kafiću "Korkovado" u Starom gradu u Budvi, u društvu sa jednim od braće Lambulić i Ognjenom Kažanegrom.

Nepoznata osoba obučena u bijelo sa belim kačketom ispalila je osam projektila u Šakovića, koji je podlegao na licu mjesta.

"Način na koji je prišao žrtvi i bez imalo zadrške ispraznio šaržer govori da se radi o profesionalcu kojem ovo zasigurno nije prvi zločin", rekli su za podgorički Dan iz policije.

Šaković je preživio najmanje četiri atentata,a posljednji put u martu 2021, kada su dva srpska državljanina iz Obrenovca i dva Crnogorca iznajmili stan koji gleda na njegovu kući u Podgorici. Kod uhapšenih su tada nađeni kriptovani telefoni u kojima su bile Šakovićeve fotografije, ali i fotografije Jovana Vukotića, navodnog vođe "škaljarskog klana" i njegovog telohranitelja, kao i snajper.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana