Matić traži premeštanje Marića u Hrvatsku

Tanjug
Matić traži premeštanje Marića u Hrvatsku

Zagreb - Htvatski Ministar branitelja Predrag Matić najavio da će od Beograda tražiti premještanje u Hrvatsku veterana Veljka Marića koji u Srbiji služi kaznu za ratni zločin.

Matić je, kako su prenijeli hrvatski mediji, rekao da o tome želi da razgovara sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom pravosuđa Nikolom Selakovićem da Mariću omoguće premještanje u Hrvatsku, kako bi ostatak dosuđene kazne odslužio u Hrvatskoj.

"Mi smo do sada svim pripadnicima srpske nacionalne manjine osuđenima u Hrvatskoj omogućili, ako su to tražili, da kaznu zatvora odsluže u Srbiji, pa ne vidim razlog da i Veljko Marić ne bi mogao svoju kaznu zatvora služiti u Hrvatskoj. Ako treba ja ću ga osobno kada bude potrebno svaki put voditi u Beograd da se javi tamošnjim pravosudnim organima", rekao je Matić u Sotinu kod vukovara gdje je prisustvovao sahrani 11 osoba stradalih u proteklom ratu.

Veljko Marić osuđen je pred sudom u Beogradu na 12 godina zatvora zbog ubistva Petra Slijepčevića u Grubišnom Polju 1991. godine. Uhapšen je 2010. godine na granici Srbije i Bugarske. On je decembra prošle godine apelovao na vlast u Hrvatskoj za pomoć nezadovoljan visinom kazne na koju je osuđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana