“Maslinijada” u Baru u čast najstarijoj maslini u Evropi

Anita Janković-Rečević
“Maslinijada” u Baru u čast najstarijoj maslini u Evropi

Bar - Ulice crnogorskog grada Bara u novembru će odisati dobrom zabavom, jer grad organizuje “Maslinijadu”, popularnu manifestaciju posvećenu 2.242 godine staroj maslini, koja je najstarije stablo masline u Evropi.

Organizator “Malsinijade”, koja predstavlja spoj zabave i degustacije lokalnih proizvoda, je Turistička organizacija Bara, iz koje ističu da očekuju veliki broj posjetilaca, posebno iz BiH, koji su rado viđeni gosti na Crnogorskom primorju.

Dodaju da će se u tom dijelu godine u Baru održati i niz drugih manifestacija, poput “Koštanijade” i “Festivala vina”, koji na pravi način oslikavaju tradicionalno nasljeđe barske opštine.

Inače, grad Bar je ove godine zabilježio rekordnu posjetu turista tokom ljetne sezone, a u postsezoni gostima nudi raznovrstan sadržaj, među kojima se posebno izdvaja Panoramska ruta, na kojoj se može vidjeti spajanje Skadarskog jezera sa Jadranskim morem, što je jedna od najljepših prirodnih atrakcija ovog primorskog grada.

Cijene smještaja u ovom dijelu godine su više nego povoljne i privatni smještaj se može iznajmiti za šest evra, a hotelski na bazi polupansiona već od 20 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana