Marović ostaje u pritvoru

Agencije
Marović ostaje u pritvoru

Podgorica - Funkcioner DPS-a Svetozar Marović ostaće u pritvoru jer je Apelacioni sud Crne Gore odbio žalbu njegovog advokata Zdravka Begovića.

Begović kaže da Apelacioni sud smatra da je pritvor neophodan zbog mogućeg uticaja na svjedoke koji će dodatno biti saslušani.


"Imam informaciju iz Tužilaštva da bi saslušanja trebalo da počnu već ove sedmice, pa ću nakon toga reagovati u vezi sa pravima mog klijenta", rekao je Begović.

Iz Apelacionog suda saopšteno je da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Marović izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja na organizovan način, te da istraga u dosadašnjem toku pritvora nije završena iz objektivnih razloga.

U obrazloženju Apelacionog suda navedeno je i da je Maroviću potrebno produžiti pritvor jer je krivično djelo za koje je okrivljen posebno teško, kako zbog načina izvršenja, tako i zbog nastale posljedice.

"Riječ je o krivičnom djelu za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina, pa je pritvor nužan radi nesmetanog vođenja krivičnog potupka", navode iz Apelacionog suda.

Marović je osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj u slučajevima "Te-ku Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana