Marović: Mitropolija crnogorsko-primorska simbol Crne Gore

Srna
Marović: Mitropolija crnogorsko-primorska simbol Crne Gore

PODGORICA- Bivši predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović smatra da Zakon o slobodi vjeroispovjesti treba povući i da su zahtjevi vlasti neozbiljni i tragični, naglašavajući da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) kanonska crkva u Crnoj Gori i da je Mitropolija crnogorsko-primorska simbol te zemlje.

On je podsjetio da je zakon sličan Zakonu o slobodi vjeroispovijesti planiran i ranije da se donese u Crnoj Gori, ali da je povučen kada su se protiv njega pobunili on i bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Marović je podsjetio da je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Amfilohije vodio njega i Đukanovića da dobiju blagoslov od, sada blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, i da je imao razumijevanja za brojna politička i javna pitanja.

On je ocijenio da sukob Đukanovića sa SPC proističe iz njegove ideološke pozicije i političkog plana, jer smatra da će na taj način zaokružiti crnogorski identitet i državu i to u toj interpretaciji da je Crna Gora samo crnogorska i onih građana koji su Crnogorci i glasaju za DPS, prenose crnogorski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana