Marković: Predsjednik opštine angažovao privatno obezbjeđenje iz Nikšića

Srna
Marković: Predsjednik opštine angažovao privatno obezbjeđenje iz Nikšića

PODGORICA- Aktuelni predsjednik budvanske opštine Vladimir Bulatović angažovao je privatno obezbjeđenje iz Nikšića i potpisao ugovor sa tom firmom, rekao je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

"U Budvi je angažovano privatno obezbjeđenje iz Nikšića", rekao je Marković u parlamentu, nakon što je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović zatražio od njega da odgovori ko su ljudi u zgradi opštine Budva u majicama na kojima piše "Obezbjeđenje" i koji, kako je naveo, bez ovlaštenja određuju ko može da uđe u taj objekat.

Marković je naveo da na to pitanje Radunovića ne treba da odgovara jer nije nadležnost Vlade gdje koje privatno obezbjeđenje radi.

"Ali, zbog toga što je Radunović poslanik i zamolio me je da to provjerim - privatno obezbjeđenje je iz Nikšića, angažovao ga je aktuelni predsjednik opštine i potpisao ugovor sa njima", kaže Marković.

Ispred zgrade opštine Budva jutros se ponovo okupio značajan broj građana, nakon što su pripadnici privatnog obezbjeđenja saopštili da će ulazak u zgradu opštine dozvoliti samo zaposlenima koji su na spisku.

Ulazak je zabranjen smijenjenom predsjedniku opštine Budva Marku Careviću, njegovom šefu kabineta Nikoli Jovanoviću, potpredsjedniku opštine Marku Markoviću i pojedinim načelnicima službi.

Marković je rekao da u zgradi opštine nema nijednog zaposlenog, osim pripadnika nepoznatih agencija za obezbjeđenje za koje ne znaju kako su angažovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana